Inauguration flight for Atlantic Airways

 

Atlantic Airways er opbygget af Cimber Air, der også har forestået købet af et fly af typen BAe-146-200 til det færøske luftfartsselskab.

 

KØBENHAVN: Det nyetablerede færøske luftfartsselskab Atlantic Airways begyndte i dag at operere rutetrafik mellem Færøerne og København. Det er selskabets eneste rute.

Den praktiske opbygning af Atlantic Airways er udført af Cimber Air, der også har forestået indkøbet af selskabets eneste fly, en BAe-146-200 med plads til 86 passagerer.

Med på den første flyvning var bl. a. den færøske Lagmand, socialdemokraten Atli Dam, samt Landsstyre-medlem Lasse Klein, der har infrastruktur, og dermed trafikforbindelser, som sit ansvarsområde.

Ved ankomsten til Kastrup blev Atli og Lasse modtaget af den administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S, fhv. finansminister Knud Heinesen, også han socialdemokrat.

 

Konkurrence

I den kommende sommer agter Atlantic Airways at gennemføre to daglige rundture, svarende til 14 om ugen, og samtidigt opretholder Maersk Air 10 ugentlige frekvenser.

Selvom begge selskaber forventer, at det større udbud af sæder bliver ensbetydende med flere passagerer, erkender man også, at det øgede passagertal næppe vil kunne matche det større antal flysæder.

I hvilket omfang, over-udbuddet af flysæder betyder lavere billetpriser, venter færingerne spændt på at se.

Administrerende direktør i Atlantic Airways er Heri Mortensen, der kommer fra fiskeindustrien. Han er personlig ven til Atli Dam.

Selskabet er 100 pct. ejet af Færøernes Landsstyre.

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 28MAR1988