Nyt færøsk luftfartsselskab under dannelse

 

Tidligere luftfartsfolk vil etablere et luftfartsselskab med navnet Faroe Jet, hvilket skal konkurrere med Atlantic Airways på ruten Færøerne-København

 

TÓRSHAVN: Et tre mands-konsortium bestående af personer med tidligere tilknytning til luftfart agter at etablere et nyt færøsk luftfartsselskab, der skal konkurrere med det Landsstyre-ejede Atlantic Airways på ruten Færøerne-København. Det nye selskab, der forventes stiftet i denne uge, får navnet Faroe Jet, og meningen er at lease et fly af typen RJ-100 i England.

Konsortiet har, efter hvad initiativtagerne oplyste på et informationsmøde på Hotel Hafnia i Tórshavn i lørdags, fået tilsagn om kapital på DKK 15 millioner, men man forsøger at skaffe minimum DKK 22 millioner, inden trafikken går i gang. Der satses på start 1. marts 2006.

Atlantic Airways, der råder over fem fly, når i år op på 130.000 passagerer på ruterne til København og Billund. I højsæsonen flyves fire gange om dagen mellem Færøerne og Danmark. Desuden opererer selskabet et antal ruter til Island, Norge, Shetland og London.

Faroe Jet skal kapre 50.000 passagerer fra Atlantic Airways for at få økonomi i ruten.

Magni Arge, administrerende direktør i Atlantic Airways, siger til TRAVEL PEOPLE, at han er parat til at møde den konkurrence, der måtte komme:

’Vi har levet med konkurrence fra Maersk Air, siden vi startede i 1988 og frem til oktober i fjor, så en sådan situation forekommer os ikke fremmed,’ siger han.

 

Personerne bag Faroe Jet

De tre færinger, der står bag projektet med Faroe Jet, er Hans Meinhard á Høgabóli, Jógvan (Egga) Simonsen henholdsvis Mourits Joensen.

Hans har været kaptajn hos Atlantic Airways, mens Mourits var teknisk chef i samme selskab frem til 1995. Jógvan har for år tilbage været chef for helikoptertrafikken på Færøerne.

Da planerne om det nye luftfartsselskab var i sin vorden, blev det oplyst, at Uni Danielsen, administrerende direktør i Flogfelag Føroya, indgik i konsortiet. Han er i mellemtiden stået af og oplyser, at han ikke mere har med projektet at gøre.

Hvem der skal blive administrerende direktør i Faroe Jet, er ikke blevet meddelt.

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 21NOV2005