Air Greenland får ny administrerende direktør

 

Michael Højgaard efterfølger Michael Biner

 

Michael Højgaard (51) overtager posten som administrerende direktør for Air Greenland efter Michael Binzer, der pr. 1. april er ansat som chef for PostTele Greenland. Den nye direktør tiltræder senest 1. august.

   Den tiltrædende Michael kommer fra en stilling som administrerende direktør for Lindpro A/S, som er Danmarks største virksomhed indenfor el-service. Mere end 1.000 ansatte fordelt på 23 afdelinger i landet er beskæftiget i firmaet. Michael har bestridt stillingen siden 2005, og i den forløbne periode har Lindpro A/S haft en vækst på 43 pct. i et ellers faldende og meget konkurrencepræget marked.

   Den nye chef for Air Greenland var også ansat i Air Greenland i perioden 1994-98, først som teknisk chef og siden som kommerciel ansvarlig.

   Fra 1998 til 2005 var han Vice President i SAS Technical Services AB i Stockholm.

 

Konkurrencen skærpes

’Med Michael Højgaard får Air Greenland en leder med erfaring fra luftfart og ikke mindst fra fem år i Grønland,’ siger Jens Wittrup Willumsen, bestyrelsesformand i Air Greenland. ’De store forandringer, Grønland står overfor, gør det vigtigt, at selskabet har en leder, der sammen med medarbejderne kan fortsætte den positive udvikling, Air Greenland er inde i. Konkurrencen i luftfart til og fra Grønland samt indenfor landets grænser tager til samtidigt med, at nye forretningsmuligheder er i fremmarch.

   Air Greenland har derfor brug for en leder, der kan sikre konkurrencekraften i selskabet og samtidigt gribe nye vækstmuligheder til glæde for både selskabet og samfundet. Michael er en sådan ambitiøs og energisk leder. Han lægger vægt på involvering af medarbejdere og på kommunikation i ledelsesarbejdet,’ fastslår bestyrelsesformanden.

   Michael udtaler, at han glæder mig meget til at komme tilbage til Air Greenland og til igen at bo i Grønland sammen med sin familie:

   ’Grønland har påbegyndt en fantastisk spændende rejse, som vi ser frem til at blive en del af,’ siger Michael Højgaard,’ er hans korte kommentar.

 

’Store resultater’

Den nuværende administrerende direktør, Michael Binzer, forlader Air Greenland med udgangen af marts måned for at sætte sig i stolen som øverste chef for TelePost Greenland:

   ’Den afgående Michael har skabt store resultater i Air Greenland, og både ledelse og medarbejdere er ham taknemmelig for hans indsats gennem godt og vel fem år,’ tilføjer Jens.

   CFO Mogens E. Jensen varetager rollen som konstitueret administrerende direktør, fra den ene Michael fratræder med udgangen af marts, til den næste Michael tiltræder 1. august.

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 31JAN2013