Scandic lancerer ny hotelkæde

 

Scandic Hotels satser på etablering af en ny type hoteller, der indrettes dels i nybygninger, dels i tomme kontorhuse, der bygges bliver genstand for ombygning.

 

SCANDIC HOTELS lancerer en lavpris-hotelkæde. Det sker under brandet HTL.

   Det nye hotelkoncept vil tilbyde centrale city-placeringer til lave priser med digitale løsninger for både check-in, check-out m.v. Der udloves højt kvalitets-design.

   Allerede til maj 2014 åbner HTL med 275 værelser på Kungsgatan i Stockholm, og næste hotel forventes opført i det gamle LO-hovedkvarter på Norra Bantorget i Stockholm. Senest i 2018 vil der være åbnet 20 sådanne HTL-hoteller i de større byer i Norden, og i alt bliver der tale om milliard-investeringer og hundredvis af nye arbejdspladser. Investeringerne i de nye hotelbygninger foretages fortrinsvis af ejendomsinvestorer, hvilket er Scanic’s normale policy.

   Scandic Hotels’ CEO, den tidligere SAS-medarbejder Anders Ehrling, udtaler:

   ’Den øgede digitalisering, fortsatte urbanisering, de nye, mobile mødekulturer med øgede krav til gennemsigtighed og hastighed har udviklet en ny målgruppe med andre prioriteringer end hos den traditionelle hotelgæst. Derfor udvikler Scandic sin hotelportefølje og skaber et nyt koncept i et søsterselskab til Scandic.

   Vi har set lignende initiativer skyde frem internationalt, og nu agter vi at sikre vor position på det nordiske marked ved at udvikle vort et koncept, som vi ser det internationalt.’

   Anders mener, at kun få, hvis nogen, vil kunne præstere, hvad Scandic nu kaster sig ud i, fordi udfordringen er så enorm – både hvad angår at besidde ressourcerne til at skabe et stærkt koncept og brand og til at opnå de rette kontraktmodeller.

 

Danmark

Jens Mathiesen, CEO Scandic Danmark, oplyser, at arbejdet med etablering af det første HTL-hotel i Danmark er godt i gang:

   ’Det er et stærkt koncept, som der ikke findes lignende af i Norden,’ betoner han. ’Vi tror derfor, at det vil være et vigtigt parameter i kampen om den ny, moderne rejsende og dermed til større markedsandele. Hvor hurtigt, vi kan etablere os, afhænger af de dialoger, vi i øjeblikket er godt i gang med.’

   ’HTL er et strømlinet hotelkoncept, som tilbyder selve essensen af en rigtig god hoteloplevelse centralt i storbymiljøet,’ fortæller Jens videre. ’Ideen er at bygge supereffektive hoteller, hvor alt unødvendigt er fjernet for i stedet at øge kvaliteten af det, hotelgæsten værdsætter mest. I princippet handler det om, at ’less is more’, hvilket bliver kundernes fremtidige krav,’ mener han.

   HTL etableres ved nybyggerier og ombygninger af bestående bygninger. I første omgang drejer det sig om at konvertere kontorbygninger på samme måde, som Arp-Hansen gjorde det ved udvidelsen af Hotel Imperial i København.

  

Tomme kontorbygninger

Den ejendom på Kungsgatan i Stockholm, der kommer til at rumme det første HTL, ejes af AxFast, en uafhængig koncern i Axel Johnson Gruppen. Det er første gang, Axel Johnson aktivt satser på hotelvirksomhed i sine lokaler.

   Næste hotel opføres på hjørnet af Norra Bantorget og Upplandsgatan i Stockholm sammen med ejeren af ejendommen, det LO-ejede Folkets Hus i Stockholm.

   ’Det går godt for os i disse år,’ konstaterer Jens Mathiesen, der videre oplyser, at HTL-projektet kun er ét af flere, som koncernen har i pipeline.

   ’Totalt set har Scandic Hotels gennem de seneste år forårsaget investering af milliarder af kroner i udviklingen af vor hotelportefølje, og det vil vi gøre også i årene fremover. Der findes et potentiale lige nu, hvor mange ejendomsejere står med tomme kontorlokaler, som let kan konverteres til HTL-modellen. Samtidigt har de nordiske hovedstæder stadig et behov for flere hotelværelser for at kunne tiltrække store, internationale kongresser,’ understreger han.

   Formand for bestyrelsen hos Scandic Hotels er Vagn Sørensen, indtil år 2001 ansat i SAS, de senere år som vicekoncernchef.

   Vagn er for nylig blevet udlandsdansker. I flere år boede han på den mondæne Vejlesøvej i Holte, men siden forsommeren i år har han haft bopæl i London. ¤

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 17SEP2013