Jill Hyltoft fylder 70 år

 

JILL HYLTOFT, fhv. stewardesse, Skovshoved, fylder 70 år tirsdag 24. september.

   Fødselaren blev oprindeligt uddannet som teknisk tegner, men efter et par års efterfølgende studier i USA vendte hun tilbage til Danmark og fik stewardesse-uddannelse i daværende Sterling Airways, hvor hun fløj i årene 1965 frem til selskabets konkurs i 1993.

   I Sterling’s sidste årti havde hun position af chefstewardesse i taxifly-afdelingen, der omfattede tre fly af mærket Corvette. Disse fly udførte transporter af regeringsmedlemmer og erhvervsledere, der ville hurtigt frem uden at skulle stå i kø med andre passagerer og frem for alt uden at skulle skifte fly undervejs. En af de faste passagerer var daværende udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen, hvis særvaner Jill snart lærte sig, og som hun gerne imødekom. En af disse var Udenrigsministerens forkærlighed for gåseleverpostej fra en slagterbutik i Købmagergade, og Jill sørgede personligt for, at hendes yndlings-passager fik denne delikatesse serveret på flyvningerne med Sterling Taxi-Jet.

   Efter årene hos Sterling arbejdede hun i en periode hos Muk Air, der ligeledes gik konkurs, og sin karriere i dansk luftfart blev afsluttet som instruktør hos Danish Air Transport.

   Fødselaren har i alle år haft stærk fokus på passagerernes velbefindende samtidigt med, at hendes loyalitet overfor den aktuelle arbejdsgiver har været i højsædet. Denne markante kombination gjorde hende, specielt i Sterling Airways, til noget af en institution.

   Fejringen af de syv årtier er henlagt til Vedbæk Jernbanestation, hvor fødselaren samles med 40 stewardesser kommende lørdag. Stationens billetsalg er ganske vist nedlagt for snart mange år siden, men jernbanerestaurationen eksisterer stadigvæk. ¤

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 24SEP2013