Birger Arp-Hansen fylder 60 år

 

BIRGER ARP-HANSEN, medejer af Arp-Hansen Hotel Group, Gentofte, fylder 60 år fredag 14. februar. Virksomheden har hovedkontor på Nybrovej i Gentofte og omfatter, udover grundstenen Gentofte Hotel, 11 hoteller i København med i alt 3.450 værelser, hvilket indebærer en andel på så meget som 20 pct. af det københavnske hotelmarked.

   Birger er medlem af hotelgruppens bestyrelse, men den overordnede ledelse af virksomheden er lagt i hænderne på storebroderen, Henning Arp-Hansen, der også er den, der tegner firmaet udadtil. De to brødre er dog i tæt kontakt med hverandre, og de store idéer om nye hoteller etc. bliver oftest til over en god middag på Gentofte Hotel, hvor køkkenchefen Kim Jensen kreerer gedigne ’inspirations-middage’ for de to hotelejere.  

   Fritidsinteresserne fylder meget i Birgers tilværelse. Oplæring af unge mennesker, der drømmer om en plads på stjernehimmelen, såvel som en fed samling veteranbiler udgør de store hits.

   Sammen med nogle nære venner, bl.a. sangeren og skuespilleren Amin Jensen, har fødselaren i snart mange år stået i spidsen for en fond, der på både pædagogisk og økonomisk vis understøtter de unges uddannelse og træning i sang og musik.

   Under privatvillaen i Hellerup er bygget studier til musikoptagelser, der sker med professionel assistance fra lydmanden Ole Skov, en tidligere nabo til Birger, da han for år tilbage havde bopæl på Ridehusvej i Gentofte. En scene med plads til publikum indgår ligeledes i facilitterne..

   Ved siden af de underjordiske musikstudier er opført en garage med plads til 20 veteranbiler, som fødselaren har opkøbt forskellige steder i verden. Det er biler af både europæiske og amerikanske fabrikater, der om sommeren bliver luftet på de nordsjællandske landeveje.

   Et tredje ben til fritiden har bestået i at opkøbe huse på Gran Canaria, restaurere dem og indrette dem som ferieboliger. Den syssel har dog taget et så betydeligt omfang, at fødselaren ikke længere opfatter den som hobby, men henfører den til en professionel faktor i aktivitetsniveauet.  

   I øjeblikket er han i gang med at opføre en ferieby bestående af 200 huse på sydspidsen af den kanariske ø..

   Birger har en stor vennekreds, i hvilken indgår både nuværende hustru og hans tre ex-hustruer.

Han er desuden et skattet medlem af Dansk Motor Klub. ¤

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 14FEB2014

 

Birger Arp-Hansen fotograferet i sin underjordiske garage med 20 veteranbiler, som står og venter på foråret.