Peter Rasmussen fylder 50 år

 

Peter Rasmussen, British Airways CCO, København, fylder 50 år tirsdag 22. december.

   Peter er kommerciel ansvarlig for luftfartsselskaberne American Airlines, British Airways og Iberia i hele Norden, Rusland, Ukraine og Baltikum.

   Han er født og opvokset i Vejle og udgik i 1985 fra Rosborg Gymnasiummed en HF-eksamen, hvorefter han kom i lære som speditør hos speditionsfirmaet Leman. Efter at være udlært fik han job som fragtagent hos speditør Gottardo Ruffoni i Milano, hvilket blev begyndelsen til en lang og succesfuld karriere hos British Airways.

   I 1992 blev han ansat i fragtafdelingen hos BA i Milano og udnævntes i 2004 til Sales Manager ved kontoret i København med ansvar for Skandinavien og Island.

   Virkeområdet udvidedes gradvist til også at omfatte Baltikum henholdsvis Rusland og Ukraine, og med samarbejdet med American Airlines og ejerskabet af Iberia blev også disse selskaber tillagt Peters portefølje.

   Privatlivet er stærkt præget af hans deltagelse i diverse Maraton-løb

verden over - senest i Valencia for kun en måned siden, hvor han deltog sammen med bl.a. vennen og kollegaen Kristian Tvergaard fra Sun-Air i Billund, der flyver som franchise for British Airways.

   Med en højde på to meter er Peter godt rustet til altid at sætte det lange ben foran, og i Valencia kom han da også ind på en tid mindre end fire timer fra starttidspunktet. Det gjorde Kristian nu også, selvom Peter var i mål først af de to danskere.

   Fødselsdagen holdes i Sydafrika. 'Så kommer også de dage til at ligne resten af året,' siger fødselaren med et smil. €