Norges regering har solgt sine SAS-aktier

 

 

Salget gør SAS ’mere fleksibelt’, mener aktieanalytiker Jacob Pedersen. Danmark vil sammen med SAS sælge sine aktieposter på sammenlagt 62,5 pct. i Air Greenland.

 

 

OSLO: Det tegner til en rolig åbning onsdag på det danske aktiemarked med fokus bl.a. på SAS, efter at den norske stat har solgt alle sine 37,8 mio. aktier – eller 9,88 pct. af aktiekapitalen – i luftfartsselskabet SAS til institutionelle investorer. Muligvis kommer SAS-aktien på grund heraf under pres.

   Aktiesalget blev indledt tirsdag og afslutter samarbejde siden stiftelsen af SAS i 1946

mellem regeringerne i Danmark, Norge og Sverige om store ejerandele i det skandinaviske flyselskab.

   Aktierne er solgt til en kurs på 17,25 svenske kr. per aktie, blev det oplyst onsdag morgen. Afregningskursen svarer i danske kr. til 12,42 danske kr., hvilket er 0,50 kr. under lukkekursen for SAS-aktien på børsen i København på 12,92 kr. tirsdag, hvor aktien faldt 1,8 pct.

   ’Salget vil gøre flyselskabet mere fleksibelt, og det er vigtigt for SAS i forsøget på at konkurrere med øvrige flyselskaber,’ vurderer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau.

   Nyheden om aktiesalget kom ikke som nogen stor overraskelse, idet nordmændene gennem mere end et år har ’raslet med sablerne’ angående salg af sine aktier i det skandinaviske luftfartsselskab.

   Den svenske regering har for nogen tid siden reduceret sin aktiebeholdning i SAS, men kun med en mindre del.

   Hvorvidt den danske regering vil følge nordmændene og svenskerne i en nedtrapning af sin ejerandel i SAS, er på nuværende tidspunkt uvist. Derimod synes det klart, at det officielle Danmark – sammen med SAS – trækker sig ud af Air Greenland, hvor Staten sidder på 25 pct. af aktierne og SAS på 37,5 pct. Potentiel køber af disse to aktieposter er Grønlands Selvstyre.

  

 

TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER – 27JUNE2018