Kjeld Zacho mødte Air Greenland’s ejere

-------------------------------------------------------------

 

Den nyudnævnte bestyrelsesformand i Air Greenland, fhv. lufthavnschef i Billund, Kjeld Zacho Jørgensen, var mandag på besøg hos to af Air Greenland’s ejere, Staten henholdsvis SAS.

Til stede ved mødet hos Staten var, foruden diverse embedsmænd, de to bestyrelsesmedlemmer, som repræsenterer Staten i Air Greenland’s bestyrelse, Claus Holstein, til daglig administrerende direktør i Aalborg Havn, henholdsvis Bjarne Eklund, fhv. administrerende direktør i Danmarks Turistråd samt Europa-chef for det daværende, brasilianske luftfartsselskab Varig Airlines. Hos SAS blev Kjeld Zacho modtaget af Leif Rasmussen og John Dueholm, begge SAS’ repræsentanter i Air Greenland’s bestyrelse. Desuden deltog en repræsentant for SAS’ investorafdeling.

   Kjeld Zacho er indsat af Selvstyret, der ligesom SAS sidder på 37,5 pct. af aktierne. Den danske Stat kontrollerer de sidste 25 pct.

   Der har været spekuleret i, om Staten og SAS er på vej til at sælge sine respektive aktieposter i Air Greenland. Zacho Jørgensen oplyste efter mandagens to møder, at det spørgsmål overhovedet ikke blev berørt:

   ’De to møder havde begge karakter af en præsentation af mig, så de to eksterne ejere af Air Greenland véd, hvem Selvstyret har valgt til formandsposten. Drøftelser om et eventuelt salg af aktier sker selvsagt kun ejerne imellem.’

 

20-08-2018:  TRAVEL PEOPLE NEWSLETTER