Hotel Føroyar-koncernen med store fremtidsplaner
-------------------------------------------------
Ingen kan tilsyneladende stoppe den ihærdige hotel- og
restaurantmand, Mr.
Kniv og Gaffel med det borgerlige navn Johannes Jensen.
Han tromler frem, og i en artikel i det danske rejsebranchetidsskrift Travel
People blev der for nylig løftet lidt af sløret for hans nærmeste
fremtidsplaner, der trods de aktuelle krisetider for hotel- og
restaurationsbranchen inkluderer vidtgående udvidelser i både Thorshavn og Klaksvík.
I Klaksvík deltager Johannes Jensen i et hotelprojekt, hvor
den lokale fiskerimatador-familie Nordborg står for opførelsen. Pågældende
hotel indrettes med 81 værelser og placeres i Midtbyen, altså i den del af Klaksvík, der internationalt vil være at betegne som Klaksvík Downtown.
Johannes tager
ansvaret for driften af både hotel og restaurant, der bliver den første
gourmetrestaurant udelukkende med retter bestående af fisk!
'Jeg tror, en
sådan restaurant bliver et tilløbsstykke i en fiskeriby som Klaksvík,'
siger Johannes til Travel People.
I Thorshavn skal
Restaurant Koks, der i dag er beliggende i Leynir,
rykke ud til Velbastadar nær Kirkebø,
hvor den placeres med en storslået udsigt både mod Sandø og ind mod Thorshavn.
'Kun madens
kvalitet kommer på højde med udsigten,' garanterer Johannes.
Sidst, men ikke
mindst, planlægges en spa-anlægning på Hotel Føroyar's
hotelområde, hvor hotelgæsterne får mulighed for at gå tørskoet fra værelset
ned mod det åbne vand. Det projekt er beregnet at skulle koste
50 mio. kr. Spa-projektet tegnes af arkitekt Osbjørn Jacobsen i Thorshavn, der er associeret til den
berømte Henning Larsen i København.
Johannes Jensen
erkender, at det er meget store investeringer at foretage i en periode, hvor
alle beklager sig over svigtende indkomster, men - tilføjer han - mine
erfaringer siger mig, at store investeringer kommer tilbage på et eller andet
tidspunkt. Og investerer man ikke, er der ingenting at opnå.
PREBEN JACK PETERSEN.