Hotel Føroyar-koncernen med store fremtidsplaner

-------------------------------------------------

Ingen kan tilsyneladende stoppe den ihærdige hotel- og restaurantmand, Mr.

Kniv og Gaffel med det borgerlige navn Johannes Jensen. Han tromler frem, og i en artikel i det danske rejsebranchetidsskrift Travel People blev der for nylig løftet lidt af sløret for hans nærmeste fremtidsplaner, der trods de aktuelle krisetider for hotel- og restaurationsbranchen inkluderer vidtgående udvidelser i både Thorshavn og Klaksvík.

   I Klaksvík deltager Johannes Jensen i et hotelprojekt, hvor den lokale fiskerimatador-familie Nordborg står for opførelsen. Pågældende hotel indrettes med 81 værelser og placeres i Midtbyen, altså i den del af Klaksvík, der internationalt vil være at betegne som Klaksvík Downtown.

   Johannes tager ansvaret for driften af både hotel og restaurant, der bliver den første gourmetrestaurant udelukkende med retter bestående af fisk!

   'Jeg tror, en sådan restaurant bliver et tilløbsstykke i en fiskeriby som Klaksvík,' siger Johannes til Travel People.

   I Thorshavn skal Restaurant Koks, der i dag er beliggende i Leynir, rykke ud til Velbastadar nær Kirkebø, hvor den placeres med en storslået udsigt både mod Sandø og ind mod Thorshavn.

   'Kun madens kvalitet kommer på højde med udsigten,' garanterer Johannes.

   Sidst, men ikke mindst, planlægges en spa-anlægning på Hotel Føroyar's hotelområde, hvor hotelgæsterne får mulighed for at gå tørskoet fra værelset ned mod det åbne vand. Det projekt er beregnet at skulle koste

50 mio. kr. Spa-projektet tegnes af arkitekt Osbjørn Jacobsen i Thorshavn, der er associeret til den berømte Henning Larsen i København.

   Johannes Jensen erkender, at det er meget store investeringer at foretage i en periode, hvor alle beklager sig over svigtende indkomster, men - tilføjer han - mine erfaringer siger mig, at store investeringer kommer tilbage på et eller andet tidspunkt. Og investerer man ikke, er der ingenting at opnå.

PREBEN JACK PETERSEN.